Solbakken, Aarhus

Solbakken CFA - Center For Arbejdsliv

Et tilbud, der skaber forbindelse mellem virksomheder og mennesker med udviklingshæmning, kognitive dysfunktioner og evt. fysiske funktionsnedsættelser.

Meningsfuldt arbejde kombineret med fællesskab, stemning og engagement

Selvom man har en funktionsnedsættelse, kan man godt udføre et meningsfuldt arbejde. Det er der rig mulighed for på Solbakkens Center For Arbejdsliv (CFA). Her indgår den interesserede borger i et nyttigt arbejdsfællesskab, hvor opgaverne bl.a. består i at løse små og store pakkeopgaver for forskellige virksomheder og organisationer.

I de handicapvenlige lokaler på CFA er der 10 arbejdspladser og nem adgang til toilet og køkken. Udover medarbejderne er der to fastansatte værkstedsassistenter, som kan assistere med personlig hjælp og støtte, hvis der er brug for det.

Målgruppen på CFA er voksne med fysiske funktionsnedsættelser, kognitive dysfunktioner eller andre udfordringer. Vigtigst er, at den enkelte borger har lyst til at deltage i løsningen af de daglige arbejdsopgaver – også selvom der kan være begrænsninger i, hvor meget vedkommende kan byde ind med.

Helt grundlæggende er arbejdsopgaverne på CFA meningsfulde og vigtige for virksomhederne at få udført. Der er derfor en helt særlig atmosfære på arbejdspladsen præget af en frisk omgangstone og et til tider dejligt højt humør. Vi synes, det er vigtigt at have det sjovt sammen – også selvom vi arbejder. Af samme grund er der også plads og frirum til, at vi ind i mellem tager på bytur, ud i naturen eller bare hygger os med et brætspil, lidt musik og en kop kaffe. Som på enhver anden arbejdsplads er der hvert år julefrokost. Der er naturligvis også mulighed for at skifte jobfunktion, hvis man får lyst til at prøve kræfter med en ny arbejdsopgave.