Birkedalen

Bofællesskabet Birkedalen
Hejredalsvej 142, 8220 Brabrand

 

 

 

 

 

 

 

 

Bofællesskabet er opført i 2008.

Der er 12 stk. 2-værelses lejligheder med eget badeværelse. Derudover er der fællesstuer, køkkener og dejlige udenomsarealer. I fællesarealer er der plads til såvel hygge som spisning.

Birkedalen har deres egen bus.

Birkedalen tilkøber den varme mad fra køkkenet på Birkebakken, men sørger selv for den øvrige mad.

Beboergruppen er 12 voksne med varig nedsat psykisk og/eller fysisk udviklingshæmning. Beboerne er nu i alderen 35-50 år.

Der er pædagogisk personale ansat.

Det forventes at beboeren har dagbeskæftigelse i hverdagene.


Lovgrundlag

Birkedalen drives efter servicelovens § 85.

Formål

Vores kerneopgave er at give beboerne mulighed for at udfolde sit potentiale og mestre eget liv – ud fra egne forudsætninger og med afsæt i Solbakkens værdier og etiske grundlag.
Vi drager omsorg for beboeren, og yder praktisk og pædagogisk støtte og guidning. Der lægges vægt på, at beboeren har retten til at bestemme selv, og der skal skabes mulighed for at have indflydelse på eget liv. Der lægges ligeledes vægt på, at beboeren bliver inddraget i sociale sammenhænge, i det omfang den enkelte magter det.

Din bolig

Den enkelte lejlighed indeholder stue, soveværelse og eget bad. I lejlighederne er der plads til vaskemaskine og tørretumbler, hvilket beboeren selv skal indkøbe. Udenfor hver lejlighed er der en lille terrasse med plads til et bord og stole.

 

Faglig profil

I det pædagogiske arbejde tages afsæt i den enkelte beboer. Teoretisk kan det bl.a. være med afsæt i Bo Hejlskovs ”Roskabende pædagogik”. Her er tænkningen, at beboerne gør det bedste han/hun kan. Det er derfor en pædagogisk opgave, at stille de rette krav og forventninger, så beboeren udvikler sig. Der arbejdes også ud fra ”KRAP”, hvor der tages afsæt i de ressourcer beboerne har, og at de anerkendes, som dem de er.
Neuropædagogik inddrages ligeledes i relevante sammenhænge i den pædagogiske praksis.

 

Aktiviteter og traditioner

Der er forskellige aktiviteter såsom ridning, musik, massage som nogle beboere deltager i. De fleste beboere har tilknyttet en ledsager, og ledsages til f.eks. biograf, fodboldkamp, tur i kirken o.a.
Højtider og fødselsdage fejres ud fra den enkeltes ønsker.
Derudover sætter beboerne pris på de hjemlige traditioner såsom ”fredags øl/sodavand” og ”lørdagsslik”.
Hvert år tager beboerne på en 5 dages ferietur med personale.

Praktiske oplysninger Birkedalen

Hejredalsvej 142

8220 BrabrandSouschef

Lone Svenningsen

Tlf. 30 24 48 18

e-mail: losv@aarhus.dk

 

Afdelingsleder

Marianne B. Wedege

Tlf. 87 13 33 14

e-mail: mwe@aarhus.dk


Medarbejdere

Tlf. 87 13 33 27 eller 41 85 63 78